Ekonomi

KTO Şubat Meclis Toplantısında deprem felaketi ele alındı

Konya Ticaret Odası’nın (KTO) Şubat ayı Olağan Meclis toplantısı yapıldı.

KTO Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. KTO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılışını Meclis Başkanı Ahmet Arıcı yaptı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk bir konuşma yaptı.

KTO Başkanı Öztürk, konuşmasının başında Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen ve Türkiye’yi kasıp kavuran depremler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Başkan Öztürk, “6 Şubat 2023’te Türkiye, 100 yıllık cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketini yaşadı. ‘Yüzyılın Afeti’ olarak nitelendirilen bu felaket, tüm dünyada yıkıma ve büyük can kayıplarına neden oluyor. Türkiye’nin 11 ilinde olduğu kadar çetin bir coğrafyada bulunduğunu bir kez daha hatırlatan Başkan, “İlde 43 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Binlerce bina yıkıldı ve kullanılamaz hale geldi. Cenâb-ı Hak vatanımızı her türlü afetlerden korusun, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Afetin ilk saatlerinden itibaren Konya Valiliği, AFAD ve TOBB koordinasyonunda faaliyet gösterdiklerini belirten Öztürk, “Deprem haberini alır almaz 2019’da bölgeye yardımlarımızı ulaştırmak için çalışmalara başladık. Depremin yaralarını sarmak için ilk 10 günde Odamızın organizasyonu ile bölgeye toplam 34 adet yardım TIR’ı gönderdik. ekipman, seyyar mutfak ve fırın, konteyner, vinç, jeneratör, seyyar tuvalet.teknik eleman ve araçlarla deprem bölgesine sevk edildi.Bölgede gerekli malzemelerin yeterli sayıya ulaşmasının ardından gelen talepler doğrultusunda hareket ettik.Göndermeye başladık. Bölgeye 600 seyyar tuvalet. Şu anda ana bölgeye de konteynerlerle birlikte seyyar tuvalet ve tırları gönderdik. 100’ün üzerinde yardım tırı gönderdik” dedi.

“Konteyner Kent’te konteynerlerin montajına başlandı”

Konya Konteyner Kent’teki son durum hakkında bilgi veren Başkan Öztürk, “Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da afetzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası , Konya Sanayi Odası, Selçuklu Belediyesi, Karatay Belediyesi ve Meram.Belediye işbirliği ile AFAD işbirliği ile Konya Konteyner Kent kurulması için çalışmalarımız hızla devam ediyor.Toplam 900 konteynerden oluşan yaşam alanı oluşturulacak, 1. etabı 487, 2. etabı 413 konteyner olacak. 1. etabın altyapı çalışmaları tamamlandı ve gönderdiğimiz konteynerlerin montajına başlandı. “Etabın altyapı çalışmaları devam ediyor. Odamız iç döşemeleri ile birlikte 250 adet konteyner gönderecektir. Konya Konteyner Kent ile mescit, sağlık kabini, çocuk kabini gibi sosyal ihtiyaçların karşılandığı bir yaşam alanı oluşturmuş olacağız” dedi.

Bölgeye yapılan yardımların ulaştırılmasında ve konteyner kentin kurulmasında Meclis ve Meslek Heyetleri üyelerinin büyük katkıları olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, “Deprem bölgesindeki halkımızdan aldığımız teşekkür mesajları, Konya’nın çalışmaları bizleri bir nebze olsun sevindirdi” diyen Başkan, “Bu süreçte tüm üyelerimiz örnek bir dayanışma ve iş birliği sergilediler. Odamızın organizasyonu ile STK’larımız, mesleki ve sektörel kurumlarımız bölgeye yardım ulaştırmıştır. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Meclis toplantısı Öztürk’ün konuşmasının ardından KTO Meclis üyelerinin konuşmalarıyla devam etti. Meclis Üyeleri Mehmet Oğul, Mustafa Bozdam, Ali Kaya, Hatice Mendi, Naim Gökbaş, İbrahim Taşkın ve Bayram Meşe büyük felaketle ilgili duygularını paylaşarak, yapılabilecek çalışmalara ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdiler. – KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu